Grijze muis

Ik val niet op in onze maatschappij. Ik ben niet zo iemand waar mensen naar kijken.

Ik draag neutrale kledij, niets opvallend gewoon wat ik mooi vind. Er zijn van die mensen waar je naar kijkt omdat ze rare/opvallende/kleurrijke kledij dragen, bij mij dus niet.

Ik ben niet mager maar ook niet zo dik dat mensen naar me kijken van “wat een dikke is me dat”.

Ik ben niet mooi maar ook niet lelijk. Dus weer iets waardoor ik niet opval.

Ik ben eerder iemand die stil aan de rand zit. Mij hoor je niet praten en zie je niet in het midden staan op een feestje. Ik ga dan ook liever naar een klein feestje met weinig mensen zodat ik toch gezien word dan een feestje met veel volk waar niemand me ziet staan.

En toch val ik ook op!

Ik doe blijkbaar echt mannenwerk: informatica. Ik was de enige vrouw die in mijn jaar afstuurde en op mijn huidig werk zijn we ook serieus in de minderheid op onze dienst. Er wordt dus naar mij gekeken enkel omdat ik vrouw ben.

Ik praat misschien niet veel maar dat betekent dat ik dan wel tijd heb om te luisteren. En dat weten diegene die me kennen wel.

Ik knutsel graag. Niet alles wat ik maak lukt even goed maar wat wel gelukt is valt altijd bij enkele mensen op.

Opvallen doe ik dus bij mensen die me kennen en dat is voor mij het bijzonderste. Ik hoef niet op te vallen in de maatschappij als de mensen rond mij me maar zien staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: