Mijn lievelings… deel 1

Twee weken geleden schreef ik over hoe ik nogal een grijze muis kan zijn. En als ik zo over mijn interesses nadenk lijkt dat op het eerste zicht ook nogal grijs totdat ik alles begin neer te pennen. Blijkt dat er toch meer kleur in zit waardoor ik het over meerdere berichten kan verdelen. Vandaar deel 1 over mijn lievelingsdingen: over lezen.

Ik heb altijd graag gelezen en ik lees ook redelijk veel in vergelijking met mijn omgeving. Maar als ik dan naar andere bloggers kijk die over boeken schrijven blijk ik toch niet zo veel te lezen. En de laatste tijd gaat het me minder goed af, ik ben mijn leesritme precies een beetje kwijt geraakt.

Maar ik heb dus wel al veel gelezen dus kunnen we misschien er een paar lievelingsjes uit halen.

Lievelingsboek

Hier moet ik al meteen teleurstellen. Ik heb geen lievelingsboek. Er is geen enkel boek waarvan ik kan zeggen dat boek moet je zeker gelezen hebben, dat boek heb ik al 100 keer gelezen tot het helemaal versleten is.

Niet dat ik nooit een goed boek lees. Er zijn veel boeken dat ik echt graag gelezen heb. Maar er is er geen een bij waarvan ik kan zeggen dat het mijn lievelingsboek is. Misschien zal ik ooit wel zo’n boek tegen komen ondertussen blijf ik lezen.

Lievelingsauteur

Nope, dat heb ik ook niet. Er zijn wel schrijvers waarvan ik sneller nog een boek lees maar er is geen enkele auteur bij waarbij ik onmiddellijk naar de boekenwinkel loop wanneer er een nieuw boek van hem/haar uit komt.

Lievelingsreeks

Ja lap, dat heb ik dus ook niet. De reeks van Harry Potter heb ik helemaal gelezen en dat waren wel goede boeken, maar misschien was ik juist iets te oud toen die boeken uitgekomen zijn. Een lied van ijs en vuur (oftewel Game of thrones) begin ik te ingewikkeld te vinden zeker als je dus ook naar de serie kijkt want die lopen niet echt samen.

Ik lees wel graag de boeken van Inspector Lynley, maar ook deze reeks heb ik zeker nog niet helemaal gelezen, het laatste boek moet ik zelfs nog kopen (wat ik wel van plan ben om te doen).

Lievelingsaankoop

Dat heb ik wel! Bijna twee jaar geleden kocht ik een e-reader, een tolino en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Nu kan ik gemakkelijker meerdere boeken meenemen op reis. Vroeger nam ik 1 à 2 boeken mee want meer boeken nemen plaats en gewicht in. Nu kan ik een hele stapel boeken meenemen. (En dan hebben we geen tijd om lezen wegens teveel te bezoeken.)

Ook op de trein is het gemakkelijker, ik zit maar 10 minuten op de trein nu verlies ik geen tijd met eerst te zoeken op welke pagina ik zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: