Een jaar later …

We zijn ondertussen al een jaar in één of andere lockdown, soms wat meer en soms wat minder. Maar steeds beperkt in onze vrijheid en toch wil dat virus maar niet weg gaan. Dus blijven we verder gaan.

Zo weinig bewogen en toch zoveel lange wandelingen

Ik heb het afgelopen jaar zo weinig bewogen. Langs de ene kant doe ik niet meer mijn dagelijkse wandeling naar het station (wegens telewerken) en ben ik ook gestopt met de danslessen (thuis dansles volgen is echt niet hetzelfde).

Maar langs de andere kant doen we nu wel vaker lange wandelingen, want ja, dat is zowat het enige dat we in deze tijden altijd hebben kunnen/mogen doen. Hiervoor heb ik een investering gedaan in nieuwe wandelschoenen, een wandelbroek, een wandelrugzak, wandelsokken, … Wandelen is dus blijkbaar alleen maar in theorie gratis.

Alsmaar telewerk

In het voorbije jaar ben ik welgeteld vier dagen naar het werk mogen gaan. In de komende weken zal ik waarschijnlijk wel nog eens mogen pendelen daar ik nog een laptopverhoger en een toetsenbord mag gaan halen.

Vroeger deed ik ook al twee dagen per week aan telewerk maar toch is het verschil met permanent telewerk groot! Ik mis echt de gesprekken tussendoor met de collega’s. Ik begrijp echt wel de mensen die zich eenzaam voelen door het telewerk.

Ik heb lang gedacht dat ik geen extra scherm nodig zou hebben en dat mijn eenvoudige bureaustoel genoeg zou zijn. Maar in het najaar heb ik toch maar een groter scherm gekocht en een iets betere bureaustoel. En nu mag ik dus nog extra hulpmiddelen halen om beter aan telewerk te doen.

Ook heb ik een paar nieuwe collega’s waar ik al veel mee heb samengewerkt maar die ik waarschijnlijk niet zal herkennen mocht ik ze tegen komen. Ik heb ze nog nooit in het echt gezien want als wij virtueel vergaderen is dat altijd zonder webcam.

Uitstellen van vakantie

Vorig jaar zouden we nog eens met het vliegtuig op vakantie gaan. We hadden een mooie reis naar Noorwegen geboekt. Maar in juni hebben we deze reis moeten uitstellen naar 2021. Last minute hebben we nog een vakantiepark geboekt in eigen land. Noorwegen werd dus Limburg.

We hadden nog een weekje geboekt in de herfstvakantie, maar een paar dagen voor vertrek beslist de regering dat vakantieparken niet meer open mogen blijven. Nog een vakantieweekje dat we hebben moeten uitstellen.

Ondertussen beseffen we dat we ook dit jaar niet naar Noorwegen kunnen gaan, dus is deze vakantie nog eens een jaar uitgesteld. Dat uitgesteld weekje in een vakantiepark is nu terug ingepland voor deze zomer. Noorwegen wordt dit jaar de Ardennen.

Online cursussen

Ik blijf graag nieuwe dingen bijleren maar veel van de vormingen waarvoor ik me inschreef in het cultureel centrum bij ons vielen weg. Andere gingen dan weer online door, nog anderen werden een doe-het-zelf-thuispakket.

Sommige waren leuk (kerstkaartjes maken), sommige waren langdradig en overbodig (over fiets- en wandelapps), sommige waren lekker (mocktails maken) en sommige waren heel leerrijk (Plan Self).

Het online les volgen bleek eigenlijk wel een goed alternatief.

Verbouwingen

Door heel de tijd thuis te zitten, zie je allerlei werkjes in huis. Dus hebben we het een en het ander aangepast.

De keuken was juist geplaatst voor de eerste lockdown. Van die nieuwe keuken hebben we nog geen spijt en zijn we al weer helemaal gewoon.

De badkamer is herschilderd. De badkraan en de afloop van de lavabo zijn vernieuwd. Er zijn ook nieuwe meubeltjes, een nieuwe spiegel en een grote foto tegen de muur.

De fotostudio van Thierry is heringericht en opgeruimd. Hetzelfde voor mijn bureau.

Volgende maand gaan we ons terras herinrichten voor de zomer.

Nieuwe ontdekkingen

In december 2019 hebben we een Nintendo Switch gekocht en het afgelopen jaar verscheidene spelletjes hiervoor aangeschaft. Sinds december 2020 hebben we Animal Crossing:New Horizons en dit vind ik echt wel een leuk spelletje om te spelen. Hier heb ik al een paar leuke uren aan gespendeerd.

We hebben het afgelopen jaar een hoop nieuwe gezelschapsspelletjes gekocht. Sinds kort kunnen we ook gezelschapsspelletjes uitlenen in de bibliotheek en dat heeft ons ook al veel plezier gegeven.

Mijn moeder heeft twee fotoboeken gemaakt, eentje met verhalen en de stamboom van de familie haar vader en eentje met verhalen en de stamboom van mijn vader. Hier was Thierry dan een beetje jaloers op, hij kent nauwelijks de namen van zijn grootouders. Dus ben ik in MyHeritage een stamboom beginnen te maken voor zijn familie. Ondertussen heb ik al de namen van zijn grootouders en een deel van zijn overgrootouders. Terwijl hij bij zijn familie te horen gaat naar meer familieleden, ben ik al begonnen met de gegevens van mijn familie in te geven. Ik blijf maar voorouders van mij terug vinden in MyHeritage en in het Belgisch Rijksarchief. Van Thierry zijn familie vind ik echter nog niets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: